Det har vært mye tilsig i høst, som har ført til fulle magasiner og flomtapping fra flere magasiner i Glommavassdraget. I oktober-november var årets tilsig det største observerte siden høsten 2000 for disse månedene. Sammenlignet med gjennomsnittlig tilsig i 30-års perioden 1990-2019, var tilsiget høsten 2020 omtrent dobbelt så stort. Dette gjelder både delfeltene Glomma oppstrøms Vorma, Mjøsas nedbørfelt og Glommavassdraget totalt.
Selv med god dempning i magasinene ved inngangen til høsten, ble det etter hvert stor flomtapping fra flere reguleringsmagasiner, som for eksempel Nord-Mesna ved Lillehammer. Etter mye nedbør i oktober begynte vannstanden i magasinet å nærme seg høyeste tillatte nivå i slutten av måneden, og det ble startet flomtapping en ukes tid i forkant av ytterligere forventet nedbør. Tappingen ble holdt på et høyt nivå, ca. 25 m3/s i flere dager. Dette er godt over normal tapping, som vanligvis holdes under 11 m3/s. Ved å utsette flomtappingen, kunne vi risikert nesten dobbelt så stor vannføring i Mesnaelva under flomtoppen. I oktober-november 2020 hadde vi tre episoder med flomtilsig i Mesnavassdraget. Normalt er det null eller en flomepisode i oktober-november.
Målestasjonen Vomflø rett nedstrøms Nord-Mesna ved flomtapping 25 m3/s. Vanligvis står målehuset på tørr grunn.
Mesnaelva ved Collets bru, rett ovenfor Lillehammer sentrum. Her er vannføringen normalt bare ca 0,1 m3/s på denne årstiden. Da bildet ble tatt var vannføringen ca 25 m3/s.