I nedre del av Glomma ser det ut til at årets flomtopp ble oppnådd 26. mai. Vannføringen var da 2400 m3/s ut av Øyeren i Solbergfoss. Dette er noe over middelflom, men betydelig under nivå for 5 -årsflom. Lenger oppover i Glomma fikk vi to flomtopper denne våren. Den første mellom 15. og 17. mai, og den andre mellom 21. og 23. mai. Begge flomtoppene var i overkant av middelflom på de fleste målestedene langs elva fra Tolga i nord til Kongsvinger i sør, men nivå for 5-års flom ble ikke overskredet noen steder.
Ut fra flomutsiktene vi så for oss i slutten av april, har flommen utviklet seg veldig gunstig. Det har vært lite regn i smelteperioden, og moderate temperaturer, som har sørget for jevn smelting over en lang periode.
I Gudbrandsdalslågen ved Losna ble foreløpig flomtopp oppnådd 24. mai og på et nivå noe under middelflom. Her er det fortsatt mye snø igjen i nedbørfeltet, og en større flom senere i sommer må forventes, selv det også her er betydelig mindre risiko for stor flom enn det vi så for oss i slutten av april.
Vannstanden i Mjøsa ser ut til å nå en foreløpig flomtopp i underkant av 123,3 m i løpet av pinsehelgen (27.-29. mai). Her må det også forventes noe høyere vannstand senere i sommer når smeltingen i høyfjellet starter for alvor.