Etter den tørre perioden i august og september, der flere magasiner ble tappet betydelig lenger ned enn normalt, førte høstflommen i begynnelsen av oktober til rask fylling til normalt magasinnivå. Totaltilsiget i vassdraget 5. oktober er det største observerte høsttilsiget (2549 m3/s) siden september 2011. Enkelte sideelver til Glomma, som Atna og Nøra, har ikke hatt større høstflom siden oktober 1987.
Tilsiget til Osensjøen 3. oktober (249 m3/s) var også det største høsttilsiget siden oktober 1987, og bidro til at Osensjøen raskt ble fylt til normalvannstand. Ved høstflommer må det normalt flomtappes forbi Osa kraftverk for å holde vannstanden i Osensjøen under høyeste regulerte vannstand (HRV). På grunn av den gode nedtappingen i forkant av årets høstflom, kunne flomvannet brukes til å fylle Osensjøen istedenfor å bli flomtappet.
Fra Østre Æra har det vært overført vann til Osensjøen i hele høst. Dette gir økt produksjon i Osa kraftverk. I perioden 2.-4. oktober var det full overføring, 5,5 m3/s. Foto: Frederik Staff Edin.
I oktober og mesteparten av november var det mildt vær og jevnt over mye tilsig. Rundt 26. november snudde været, og temperaturen sank med ca. 10 grader. Det ble raskt isproduksjon i øvre deler av vassdraget med temperaturer rundt minus 25 grader. Bunnisen i Glomma ga hevet vannstand i elva, og enkelte steder, som ved Os i Østerdalen, ble det mindre oversvømmelser til tross for liten vannføring i Glomma.
Det ble dannet mye bunnis i Glomma ved Tolga i kuldeperioden 26. november – 8 desember. Foto: Vidar Moholt, REN Røros.